Get Your Head Straight – Harry Roberts

“Get Your Head Straight” je zanimivo predavanje Harry Robertsa (ITCSS, CSSWIZARDY, inuitcss), ki se dotakne pomembnosti vrstnega reda elementov v HEAD elementu spletne strani. Slednji namreč vplivajo na hitrost nalaganja strani in posledično tudi na optimizacijo strani.

Tema o hitrosti nalaganja virov na strani ni nova. Če se ukvarjate z optimizacijo strani ste gotovo že slišali za sinhrono ali asinhrono nalaganje virov. V predavanju “Get Your Head Straight” pa nam Harry s podatki podkrepi, kako je pomemben tudi vrstni red elementov velementov. Namrečelement je najmočnejši element, ki vpliva na nalaganje naše strani. Predlagam ogled slidov “Get your Head Straight” za bolj detajlni opis metode.

ct.css

Najboljša stvar te tehnike pa je njegov CSS snipet ct.css, ki nam omogoča hiter pregled strani in njegovo strukturoelementov. Slednji nam prikaže, kje imamo težave. Idealno za izboljšanje optimizacije nalaganja strani. Če uporabljate WordPress je zaradi same tehnik nalaganja dela malo več, kot pri klasičnih straneh.

Vir: csswizardry.com/ct

Komentiraj


*