Firebug za vse brskalnike

Firebug (plug-in za Firefox) je eden najuporabnejših programov pri izdelovanju spletnih strani. Velika večina razvijalcev ga uporablja dnevno pri razvoju spletnih strani. Njegova odličnost in uporabnost presega vse druge podobne programe v drugih brskalnikih. Tako smo v drugih brskalnikih(IE, Opera, Safari, …) pri razvoju in odpravljanju napak praktično bosi.

Tukaj pride v veljavo Firebug Lite, ki je v obliki JavaScript knjižnice in nam omogoči uporabo osnovnih funkcij Firebug-a. Tako postane odpravljanje napak, ki so povezane z prikazovanjem v različnih brskalnikih zopet lažje.

Firebug Lite nam omogoča brez prenašanja in nameščanja uporabo osnovnih funkcij Firebug-a v vseh drugih brskalnikih. Vse, kar je potrebno narediti je vstaviti kodo, ki kliče knjižnico na spletu.

KODA:
<script src="http://getfirebug.com/releases/lite/1.2/firebug-lite-compressed.js" type="text/javascript"></script>

Firebug Lite je tako vedno odprt v samem brskalniku. Če želite Firebug Lite uporabljati brez povezave do interneta, potem je potrebno prekopirati .JS in .CSS datoteko in ju uporabiti na enak način, kot uporabljate .JS in .CSS datoteke.

Firebug-Lite_IEPrimer Firebug-a Lite v IE.

Komentiraj


*