Kako poiskati ključne besede?

Kadar se lotite spletne optimizacije morate vedeti, da lahko določeno mesto optimizirate le za eno »top« ključno besedo. Velikokrat pa že ta podvig predstavlja težavo pri pripravi vsebin za spletne strani.


Podporne ključne besede velikokrat sledijo »top« ključni besedi, v praksi to pomeni, če dobite prvo pozicijo oz. zgornje pozicije v spletnih iskalnikih, kot je npr. Google, boste pobrali tudi podporne ključne besede. Če v osnovi niste strani pripravili na »top« ključno besedo, ki jo želite, jo najverjetneje nikoli ne morete dobiti preko podpornih vsebin.

Kje najdemo podporne ključne vsebine?

Pri spletni optimizaciji za »top« ključno besedo običajno optimiziramo stran tudi za veliko podpornih ključnih besed. Podporne ključne besede za Google pa lahko najdemo preko:

  • Samodejno predlaganje v iskalniku
    • Samodejno predlaganje v iskalniku s presledkom
    • Samodejno predlaganje v iskalniku s celotno abecedo
  • »People also ask« (klik na puščico, odpre seznam)
  • »Related searches«
  • Google Trends

Samodejno predlaganje v iskalniku

Samodejno predlaganje v iskalniku lahko uporabimo na tri različne načine in sicer z vpisom želene ključne besede, z vpisom ključne besede in presledka, ter z vpisom ključne besede, presledkom in celotno abecedo (črka A, B, C, …).

People also ask

V iskalnik Google vpišemo želeno vprašanje, npr.: »How to do SEO?«. Slabost te metode je ta, da še ni veliko podpore za lokalne jezike, npr. Slovenščina.

Related searches

Pri vsakem iskanju običajno na koncu prve strani dobimo tudi sorodna iskanja, to so naše podporne ključne besede.

Google Trends

Na spletni strani trends.google.com lahko najdete dodatne podporne ključne besede. Če lahko pri “related searches” dobimo 8-10 dodatnih ključnih besed za spletno optimizacijo nam Google Trends prinesejo do 25 ključnih besed. Priporočljivo je tudi iskanje trendov najdenih trendov.

Podporne ključne besede so tako idealne, da se uporabijo za podnaslove, ter njihove vsebine, posledično pa si boste izboljšali tudi pozicije za »top« ključni besedi.

Komentiraj


*