Lokalni SEO

Lokalni SEO je primeren za podjetja oz. storitve, ki delujejo v lokalnem okolju. Enostaven in relativno hiter korak nam omogoča boljšo izpostavljenost v Googlovem algoritmu iskanj.

Za boljšo izpostavljenost je potrebno odpreti brezplačen profil na Google Business. Rezultati se pojavijo na zemljevidu, ki je običajno nad samimi iskanji in je povezan na lokacijo uporabnika in njegov iskani niz.

Če se odločite za ta postopek je potrebno izpolniti kar se da veliko podatkov, ki jih dodatno podkrepimo z dobrimi fotografijami. Potrditi je potrebno tudi sam vnos pri Googlu, preko klasične pošte. Najboljši del pa je, da svoje uporabnike, na začetku tudi prijatelje prosite, da pustijo dobre ocene za vašo lokacijo oz. podjetje. Namreč dobre ocene povečajo kredibilnost in izpostavljenost. Skozi platformo lahko uporabniki zastavljajo vprašanja in tako dobite dodaten kanal za povezovanje s svojimi uporabniki. Konec meseca običajno dobimo poročilo, kako se je naš profil obnašal.

Če ste storitev ali podjetje, ki ima lokacijo za obisk uporabnikov vsekakor navedite prave ure odprtja in telefonsko številko, povezave do družbenih omrežij, namreč le tako bo lahko Google začel graditi in povezovati različne entitete med seboj. Lokalni SEO je tako priporočljiv za vse, ki želijo izboljšati svoje stanje med rezultati iskanj v Googlu. Še posebno pa je zanimiv za začetnike – podjetja/storitve brez spletne strani, ki šele začenjajo, saj lahko tako hitro brezplačno pridejo med rezultate iskanj na Googlu brez pretirane spletne optimizacije.

Komentiraj


*