Orodje Fallback Font Generator

Fallback Font Generator je orodje, ki nam omogoča nastaviti nadomestni font, da font izgleda maksimalno podobno originalu in tako preprečuje CLS premike. Tako je postavitev strani ob premiku zaradi fontov boljša in posledično boljša uporabniška izkušnja.

Orodje Fallback Font Generator nam tako omogoča doseči, da sta obe pisavi, primarna in sekundarna oz. nadomestna čim bolj ujemata, da se prepreči drastične premike. Orodje je pripravil Brian Luis Ramirez, njegov namen pa je bil olajšanje dela pri iskanju približkov primarnim tipografijam. Tako orodja, kot so Photoshop niso več potrebna, da pisave prekrivamo in najdemo idealna razmerja. Postopek je preprost, naložite svojo pisavo in s pomočjo drsnikom nastavimo idealno nastavitev. CSS koda se posodablja v realnem času in je pripravljena za kopiranje.

Kaj je Cumulative Layout Shift (CLS)?

Cumulative Layout Shift (CLS) predstavlja kumulativen premik postavitve (vmesnika), je stabilna matrika Core Web Vital. Pomembna pa je, ker je osredotočena na uporabnika za merjenje vizualne stabilnosti. Pomaga ovrednotiti kako pogosto se uporabniki srečajo z nepričakovanimi premiki postavitve. Nizek CLS pomaga zagotoviti, da stran deluje pravilno oz. brez večjih premikov. Do premika pride vsakič, ko vidni element spremeni svoj položaj iz enega položaja v drugega. V praksi to pomeni, da se npr. gumb premakne nižje, in posledično lahko uporabnik pritisne napačen gumb ali ukaz.

https://screenspan.net/fallback

 

Komentiraj


*