Google Resizer – Orodje za hitro pregledovanje odzivnih spletnih mest

Google-Resizer

Google Resizer je orodje, ki rešuje problem testiranja odzivnih (RWD) spletnih mest na različnih napravah. Testiranje slednjih je namreč zamudno delo, saj moramo spletne strani testirati na različnih napravah ali pa si pomagamo z ročnim zmanjševanjem brskalnika. Orodje Resizer pa pohitri ravno ta del testiranja in tako omogoča enostavnejše delo na odzivnih spletnih straneh.

Odzivna spletna mesta niso več opcija, ampak nujnost. Namreč če želimo doseči vse naše uporabnike na vseh napravah moramo spletna mesta graditi v odzivni (RWD) tehniki in tako pokriti vse trenutne in prihajajoče naprave uporabnikov. Zaradi tega je v praksi praktično nemogoče vzdrževati laboratorij naprav, ki bi pokril takšen spekter, zato si moramo pomagati z različnimi tehnikami in orodji, kot je Google Resizer.

Orodje Google Resizer ima enostaven vmesnik, ki je zgrajen iz vnosnega polja za testni URL naslov in opcijo prikaza na vseh napravah skupaj, tablicah ali mobilnih telefonih. Pri tablicah in mobilnih telefonih imamo še možnost naprednejše granulacije na posamezne dimenzije. Vnosno polje za URL naslov nam omogoča tudi prikaz prednastavljenih strani s klikom na ikono. Orodje je primerno za profesionalce, amaterje in stranke, katerim na hitro prikažemo delovanje odzivnih spletnih strani. Google Resizer je bil razvit v okviru projekta Google design in je na voljo brezplačno.

Resizer je navoljo na: design.google.com/resizer

Google-Resizer-tab

 • Grega

  Zdravo,
  mene pa bi zanimalo vaše mnenje glede dejanskega responsive designa in Googlovega smisla za “mobile friendly” site. Marsikdaj mi Google prikazuje strani, ki niso niti podrazno mobile friendly oz. responsive designa, a poleg serp rezultata piše “This site is mobile friendly”. Ne gre za eno in isto stvar?

  Odgovori
  • Jiga

   Pozdravljen, ni nujno lahko, da ima spletno mesto tudi ločeno mobilno stran ali vizitko, ki se zažene samo v določenih primerih, npr. prihod iz dejanske mobilne naprave. V takšnih primerih razna orodja ne morejo nadomestiti dejanskih naprav in pri testiranju skozi takšna orodja ostanejo takšne strani skrite.

Komentiraj


*