Prenovljen blog – Pomagalnik 6.0

Blog Pomagalnik ima novo podobo. Poleg osvežitve logotipa oz. CGPja se je osvežila celotna stran, ki nima več klasične oblike bloga, ki smo jo bili vajeni do sedaj.

Prenove spletnih strani so vedno zapletenejše od izgradnje novih strani. Če temu dodamo še pomanjkanja časa in “one band men” se prenove precej podaljšajo. Ker pa so od zadnje prenove minila že 4 leta, zato je bila osvežitev nujna.

Osvežen logotip, kjer se je zamenjal font in pozicija simbola. Logotip je dobil tako svežo podobo, ki pa dimenzijsko zasede precej manj prostora, kot njegovi predhodniki. Zamenjane so bile vse figure oz. simboli, ki imajo sedaj ilustracijsko podobo. Vpeljani so bili tudi t.i. “blobi”, kot dodaten grafični element.

Blog je dobil drugačno postavitev, kjer je v ospredju vsebina in njeno povezovanje. Osvežile so se nekatere barve in zamenjal nosilni font, ki je sedaj “Montserrat”. Glavno spremembo pa je doživela prva stran, kjer ni več klasične blogovske postavitve, ampak je sedaj drugačna postavitev. Sestavljajo zadnje štiri objave, izbrani nasveti, izpostavljena področja, prijava na newsletter in kategorije objav.

V ozadju ostaja vse enako, CMS je še vedno WordPress, vtičniki os ostali enaki, spremenila se je le analitika za spremljanje obiska, ki ni več Google Analytics, ampak Matomo. Za spremembo sem se odločil zaradi GDPRja oz. piškotkov. Analitika je tako sedaj lastna in po navedbah proizvajalca je GDPR skladna. Če uporabnik vseeno ne želi anonimnega sledenja lahko slednjega odstrani pod pravnimi obvestili.

Upam, da bo osvežitev olajšala prebiranje vsebin in iskanje novega znanja, skratka prinesla boljšo uporabniško izkušnjo vam. Mene pa v naslednjih dneh čaka še odpravljanje manjših lansirnih težav, ki se običajno pojavijo ob takšnih prenovah. Hvala za vaš obisk.

Komentiraj


*