Gmail spreminja svoje delovanje

V začetku februarja 2024 bo Gmail in Yahoo začel z implementacijo novih zahtev, ki bodo vplivale na dostavnost e-mailov. Razlog je boj proti SPAMu.

Spremembo bodo predvsem vplivale na tiste, ki imajo večji volumen poslanih e-mailov iz iste domene, kar pomeni več e-mail baze z več kot 5.000 uporabniki.

Osnovne usmeritve

  • uporabljajte svojo domeno (lastna, kupljena domena)
  • nastavite DKIM in SPF (DNS zapisi)
  • nastavite DMARC (DNS zapisi)
  • držite se pod .3% spam prijav (spam complaint rate)
  • en klik odjava

Orodje Google Postmaster

Brezplačno orodje Google Postmaster nam omogoča pregled ključnih statističnih podatkov o tem, kako deluje naš poštni predal v G-mailu. Pregledujemo lahko stopnjo neželene pošte, ugled domene, preverjanje ustreznosti in pregledovanje napak. Tukaj dobimo največ podatkov, kako G-mail obravnava naše e-maile.

postmaster.google.com

Kaj točno pomenijo te spremembe?

V praksi to pomeni, da vaša pošta ne bo več prišla v inbox. To ni mišljeno v inbox ali spam mapo, ampak sploh ne bo prišla do uporabnika, ker jo bodo filtri ustavili prej. Ker ni povratnih informacij oz. je teh malo se lahko zgodi da tega sploh ne opazimo, kar lahko pripelje do veliko slabe volje pri uporabnikih. Predvsem v primerih kjer imamo veliko število e-mailov, npr. spletne trgovine. Zato je zelo pomembno, da se držite novih usmeritev in vse predhodno ustrezno testirate.

Uporabne povezave:

Komentiraj


*