[INFOGRAFIKA] Kdaj poslati e-mail?

Odgovor na prvo žogo bi bil takrat, ko bomo pri svojih uporabnikih dosegli največjo interakcijo. Vendar brez lastnih analitičnih podatkov to izredno zahteven proces, zato je bolje ubrati generalno izhodišče.

Eno izmed vprašanj, ki jih najpogosteje srečamo pri izdelavi in pošiljanju e-mail kampanj oz. newsletterjev je “Kdaj poslati e-mail?”. Odgovor ni enostaven, saj moramo upoštevati veliko spremenljivk, občasno pa razmišljati tudi izven okvirjev. Spodnja infografika “What 14 Studies Say About The Best Time To Send Email” nam predstavi nekako generalno izhodišča, kako se tega lotimo.

Povzetek – najbolje je e-mail poslati:

  • DAN: torek, četrtek, sreda
  • URA: 10:00, 20:00, 14:00, 6:00

Zakaj takšni dnevi? Ponedeljek odpade, ker je prvi dan v tednu in imajo običajno uporabniki druge probleme. Enako velja za petek, ki je začetek vikenda. Tako nam ostanejo dnevi torek, sreda in četrtek. Zakaj tako čudne ure? E-maile se največkrat bere v službi, sledi večer, ko se zadeve umirijo. Primeren čas je tudi proti koncu službe oz. zgodaj zjutraj, ko uporabniki vstanejo.

Vedno pa upoštevajte tudi svoje uporabnike in vaše vsebine, kdaj bi jih uporabniki prebirali oz. kdaj jih potrebujejo. Mogoče boste ugotovili, da je za vas celo primernejši vikend.

Vir: coschedule.com/blog/best-time-to-send-email

Komentiraj


*