Modern CSS and interactive email – Mark Robbins

E-mail je pogosto spregledan, zaradi tega je izdelava e-maila poenostavljena, zastarela in omejena v razvoju. Toda z novejšimi odjemalci in aplikacijami, ki temeljijo na novejših tehnologijah so se možnosti vpeljave interaktivnih zadev v e-mail precej spremenile.

Novodobni e-maili so lahko precej bolj interaktivni in temeljijo na sodobnem CSSju, seveda pa so vedno potrebne rezerve vsebine, predvsem zaradi Outlooka, ki ne nudi te podpore. Mark Robbins je v svojem predavanju “Modern CSS and interactive email” predstavil nekaj metod, kako lahko interaktivnost uvedemo v e-maile in se tako zapisal v zgodovino, kot najbolj znan kreator interaktivnih e-mailov. V predavanju predstavi koncepte, delujoče in s kodo. Če vsebine preslikamo na danes, šest let kasneje še danes nimamo takšne e-mail izkušnje.

Kaj je interaktivni e-mail?
An action taken in an email that triggers an event within the same email.

Zadeve se sicer izboljšujejo iz dneva v dan, prišla je tudi AMP tehnologija, ki dejansko omogoča precej futuristične zadeve za e-mail, vendar zaradi slabe podpore bralnikov pošte in zahtevnega programiranja še ni dobro podprta oz. uveljavljena.

Predavanje je bilo izvedeno v okviru konference From the Front leta 2016. Mark Robbina lahko sledite preko Twitterja @m_j_robbins, še bolje pa je spremljati njegov Codepen, kjer so primeri kode. Za piko na i, celotno predavanje/prezentacija je bila prikazana in pripravljena v e-mailu. Kapo dol.

Komentiraj


*