Odštevalniki časa v e-mailih

E-mail ima težavo, in sicer slabo podporo naprednejšim rešitvam, kot so video vsebine, animacije, interaktivni elementi, odštevalniki časa, … Zato moramo v teh primerih vedno iskati iznajdljive rešitve.

E-mail je še vedno medij s katerim najlažje dosežemo svoje uporabnike. Zaradi slabe standardizacije pa ima e-mail težavo, in sicer smo pri izvedbi prikovani na stare rešitve, saj novejše niso ustrezno podprte v bralnikih pošte. Tako video vsebine, animacije, odštevalniki časa, … predstavljajo izziv pri izvedbi.

Izdelava odštevalnika časa v e-mailu

Odštevalnika se lahko lotimo na več načinov:

  • statična slika: ta stara metoda uporablja statično sliko, ki prikazuje preostali čas. Vsebino prilagajamo času pošiljanja.
  • statična slika, ki se menjava: ta metoda uporablja statično sliko, ki se spreminja tako, da njen vir spreminjamo na strežniku. Vsakič, ko uporabnik pogleda e-mail se naloži osvežena slika. Poleg odštevalnika je ta metoda primerna za prikazovanje Twitter objav, novic, …
  • animirane slike (GIF, APNG): Animirana slika, ki prikazuje odštevalnik, slabost metode je ta, da se odštevalnik enkrat ustavi razen, če slike ne zamenjamo na strežniku.

Če se odločite za odštevalnik je najboljša metoda animirana slika, ki se menja na strežniku. Ker je proces zamuden so se pojavile avtomatizirane rešitve, ki prevzamejo to nalogo. Ena takšnih je Sendtric, ki ponuja avomatizacijo tega procesa, vendar žal slovenščina še ni podprta.

Slabost te metode je ta, da ni podprta v Outlooku 2007+, v teh primerih se pokaže le statična slika odštevalnika, kar je zadovoljiva rešitev. Razen v primerih, ko je naša ciljna skupina bolj poslovne narave, kjer ima Outlook visok delež. V teh primerih je potrebno poiskati drugačne kreativne rešitve.

Komentiraj


*