SPAM besedne zveze

SPAM besedne zveze, ki bi vplivale na dostavnost vaše pošte ne obstajajo. Mogoče so včasih danes pa na dostavnost elektronske pošte vpliva veliko faktorjev.

Velikokrat srečamo napotke katerih besed se je potrebno izogibati, če ne želimo da nas SPAM filtri blokirajo. V resnici SPAM filtri ne delujejo več na takšen način, da bi lahko beseda ali dva uničile vašo dostavnost pošte in prestavilo vaš e-mail v SPAM mapo. Zato je potrebno izpolniti več faktorjev, spodaj prilagam vire, ki mit o SPAM besedah razblinijo:

V praksi, kjer bi besedne zveze direktno vplivale na dostavnost naše elektronske pošte so primeri, kjer je domena sveža, brez ugleda in kjer nimamo nobene zgodovine pošiljanja e-mailov oz. organske rasti pošiljanja e-mailov. Po domače, ne moremo kupiti svežo domeno in začeti masovno pošiljati e-maile in pričakovati, da bomo pristali v nabiralnikih naših uporabnikov. Namreč takšnih metod se običajno poslužujejo spamerji.

Generalno ne obstaja nobena rešitev, ki bi vas obranila SPAM mape. Če svoje e-maile ustrezno overite, skrbite za dobro ime oz. ugled domene, svojo bazo naročnikov organsko širite in bazo redno vzdržujete, ter e-maile naredite vsebinsko zanimive za uporabnike, da jih bodo dejansko brali se nimate česa bati.

Komentiraj


*