Content Strategy for Mobile – Vsebinska strategija za mobilno družbo

Content-Strategy-for-Mobile-Vsebinska-strategija-za-mobilno-druzbo

Knjiga “Content Strategy for Mobile” avtorice Karen McGrane govori o izredno pomembni temi, vsebinski strategiji za mobilno družbo. Namreč živimo v času, kjer ne moremo sami izbirati načina ali naprave na kateri bodo uporabniki dostopali do naših vsebin.

Mobile oz. mobilno se ne nanaša le na pametne telefone in niti ne pomeni to, da smo med uporabo v premikanju. Nanaša se na različne naprave – od najmanjših telefonov pa vse do računalnikov. Če temu dodamo še aplikacije in različna družbena omrežja in njihove načine prikazovanja informacij pa je mera popolna.

Pripravljanje vsebin, kot smo jih bili vajeni danes je mimo. Spletna stran in pripadajoči CMS za urejanje vsebine ni več dovolj. Pojavljajo se mobilne strani, aplikacije, objave na družbenih omrežjih, … pri takšni količini različnih kanalov brez vsebinske strategije hitro pridemo do podvajanja podatkov, neustrezne vsebine za medij in pravega pekla pri spremembah besedila. Potrebno je pripraviti dobro vsebinsko strategijo in slednjo podkrepiti z ustreznim CMS sistemom, ki bo omogočal modularno sestavljanje vsebin na podlagi medija, kjer se prikazujejo. V praksi to pomeni, da imamo pripravljenih več delov vsebine, ki jih po potrebi vklopimo ali izklopimo. Npr. kratka in dolga oblika naslova, krajši in daljši uvod, kratek in dolg opis, slike v različnih formatih, … Skratka vsebina mora biti sestavljena tako, da jo lahko umestimo v vse sedanje in bodoče medije.

CONTENT-STRATEGY-FOR-MOBILE

Karen McGrane will teach you everything you need to get your content onto mobile devices (and more). You’ll first gather data to help you make the case for a mobile strategy, then learn how to publish flexibly to multiple channels. Along the way, you’ll get valuable advice on adapting your workflow to a world of emerging devices, platforms, screen sizes, and resolutions. And all in less time than it takes you to fly from New York to Chicago.

Knjiga “Content Strategy for Mobile”  je izšla pri A Book Apart in predstavlja 8. knjigo njihove briljante zbirke. Cena knjige znaša 9.00$ za elektronsko verzijo, 18.00$ + poštnina za tiskano verzijo in 23.00$ + poštnina za komplet.

Priporočeno branje za vse, ki se ukvarjate tako vsebinsko, kot strateško z vsebinami za digitalne medije.

Več informacij in nakup na www.abookapart.com/products/content-strategy-for-mobile.

Komentiraj


*