Emart – Sunny Sale kampanja – 3D sončna QR koda

Emart je trgovsko podjetje iz Južne Koreje, ki ima med drugim zelo razvit mobilni trg. Spomnimo se samo na akcijo na podzemni železnici, kjer so lahko uporabniki na poti na delo ali domov preko svojih pametnih telefonov in pomočjo QR kod kupovali izdelke. Emart pa je imel drugačen problem, namreč trgovine so bile med odmori za kosilo, 12:00-13:00 precej slabo obiskane. Njihova rešitev pa je bila 3D sončna QR koda.

3D sončna QR koda deluje tako, da se sama QR koda izriše točno v intervalu 12:00-13:00, ko je sonce najvišje in je čas za kosilo. QR kodo v drugem časovnem intervalu ni bilo možno skenirati oz. ta ni bila veljavna.

QR koda je uporabnikom prinašala različne kupone in popuste, ki so jih lahko uporabili v sami trgovini ali preko spletne trgovine. Akcija je poleg povečanja prodaje v času kosila Emartu prinesla tudi obilico nagrad in brezplačnega PR-ja.

Lep primer, kako lahko inovativno uporabimo nove tehnologije, kot so QR kode in pametni mobilni telefoni za povečevanje prodaje. Pogoj je seveda ustrezno razvit trg, ki prenese takšne tipe akcij.

Komentiraj


*