Menjava računalnika in prenos podatkov

Tako kot mi se stara tudi tehnologija. Zato je potrebno vsake toliko časa zamenjati tudi svoj računalnik. Menjava računalnika in prenos podatkov iz starega računalnika na novega pa je proces, ki ga vsi sovražimo.

Poleg tega, da potrebujemo vse ustrezne »driverje« in programe se ves čas sprašujemo ali smo prekopirali vse certifikate, zaznamke, »fonte«, glasbo, datoteke, slike, filme, …

V svoji zgodovini sem že velikokrat zamenjal ali prenašal podatke na nove PC računalnike. Tako postajaš vse modrejši in napake so vse manj pogoste. Pred kratkim pa sem opravil svoj prvi prehod iz enega MAC računalnika na drugega in bil popolnoma presenečen.

Menjava računalnik in prenos podatkov

Ob prvem zagonu novega računalnika me je slednji vprašal, če že imam računalnik in če želim podatke prenesti na novega. Navajen PC sistemov, kaj takega ob prvem zagonu nikoli ne pričakuješ in seveda sem se takoj odločil za prenos podatkov. Po eni uri in pol, ko je bil prenos končan in nov računalnik se je zagnal. Ob prvem »loginu« so mi zasijale oči, vsi programi, ikone, slike, filme, glasba, datoteke, ozadje, … vse na svojem mestu, kot da ne bi nikdar menjal računalnik. Res, prvovrstna uporabniška izkušnja, hvala Apple.

Komentiraj


*