Gmail Postmaster Tools

gmail-postmaster-tools

Gmail Postmaster Tools je Googlovo orodje namenjeno pošiljateljem e-mail kampanj večjega obsega. Orodje omogoča analiziranje poslanih e-mailov na podlagi napak o dostavi, SPAM poročilih, kvaliteti, … Glavni cilj orodja je ločevanje kvalitetnih sporočil od SPAM sporočil.

Orodje Gmail Postmaster Tools nam po izpolnitvi osnovnih pogojev ponudi namizje, kjer lahko izbiramo med 7 paneli, in sicer:

  1. SPAM Rate: Prikazuje število ljudi, ki so označili e-mail, kot SPAM in število prispetih e-mailov v poštni nabiralnik. Upoštevajo se samo e-maili, ki so identificirani s strani DKIM.
  2. Ugled domene: Prikaže podatke, če Gmail vaš e-mail prikaže, kot SPAM zaradi domene.
  3. Ugled IPja: Prikaže podatke, če Gmail vaš e-mail prikaže, kot SPAM zaradi IPja.
  4. Povratni odgovor (Feedback loop): Prikaže se le v primerih, če smo implementirali »Gmail Spam Feedback Loop« (FBL). Informacije se prikazujejo v obliki grafov, ki prikazujejo SPAM parametre.
  5. Identifikacija: Prikaže promet, ki je uspešno prestal SPF, DKIM in DMARC. Prikaže tudi promet, ki je začel identifikacijo.
  6. Enkripcija: Prikaže podatke, ki so bili poslani šifrirano (TLS) v primerjavi z vsemi poslanimi e-maili.
  7. Napake pri dostavi: Prikaže podatke o zavrnjeni pošti in začasno nedostavljeni pošti v primerjavi z vso poslano pošto. Na voljo imamo tudi podatke zakaj je bila pošta zavrnjena ali začasno nedostavljena.

Gmail Postmaster Tools nudijo e-mail pošiljateljem dodatno orodje, ki ponuja prednosti na področju e-mail zmogljivosti, spremljanju statistike skozi čas in preverjanju ali e-maili končajo v poštnem nabiralniku in ne v SPAM mapi. Takšna oblika statistike pa njenim uporabnikom prinaša dodaten vpogled, ki ga do sedaj niso imeli na voljo.

gmail-postmaster-tools-web

Orodje in dodatne informacije so na voljo na: https://postmaster.google.com.

Komentiraj


*