AMP e-mail

AMP tehnologija se je že dobro prijela, predvsem jo srečujemo v obliki ikone strele pri zadetkih na Google iskalniku. Njen osnovni namen pa je izboljšanje hitrosti spleta na mobilnih napravah, tako se nam landing strani, blog objave, celotne strani nalagajo precej hitreje, kot drugače. Sedaj pa odprtokodni projekt AMP prihaja tudi v svet e-mail marketinga – AMP e-mail.

Kaj lahko delamo z AMP e-mail

AMP za e-mail predstavlja nov način priprave e-mailov, kjer uporabljamo nekatere elemente AMPja (Accelerated Mobile Pages). E-maile lahko tako obogatimo z:

  • dinamičnimi vsebinami (amp-form, amp-selector, amb-blind in amp-state, amp-list, template type=”amp-mustache”:)
  • Postavitev – layout (amp-accordion, amp-carousel, amp-carousel, amp-sidebar, amp-image-lightbox, amp-lightbox, amp-fit-text, amp-timeago)
  • Media (amp-img, amp-anim)

Kje že lahko srečamo AMP e-mail v praksi

Doodle(dinamična vsebina), dinamična anketa za ustvarjanje skupnih sestankov se je prenesla v sam e-mail.
Booking.com (dinamična vsebina), uporaba sliderja za pregled slik nastavitve v samem e-mailu.
Pinterest (dinamična vsebina), odpiranje kartic z več informacijami. Na voljo so tudi opcija za “subscribe”, filtriranje, homefeed, …

Slabosti AMP e-mail

AMP e-mail sicer prinaša veliko revolucionarnih sprememb, vprašanje pa je ali se bodo dejansko prijele. Glavni problemi so v sami tehnologiji, za razliko od tradicionalnih e-mailov je ta precej drugačna in zahteva prilagoditve – drugačno programiranje. Trenutno AMP e-mail podpira le Gmail, tako da je tehnologija primerna, če je večina oz. skoraj celotna vaša publika na Gmail-u. Trenutno se funkcionalnosti AMP e-mail še ne da slediti, kako lahko potem vemo da so uspešni. AMP e-mail spreminja samo logiko delovanja e-maila, namreč isti e-mail bomo lahko obiskali večkrat, saj se na podlagi dinamičnih vsebin le ta lahko spreminja.

Dodatne vsebine AMP e-mail vredne ogleda

Komentiraj


*