Can I email …?

E-maili nimajo enotnega standarda, zato je programiranje slednjih precej težje od ustvarjanja spletnih strani, kjer so standardi jasno določeni. Po letih čakanja standarda še vedno ni, imamo pa sedaj končno na voljo orodje »Can I email«, ki omogoča preverjanje uporabo HTML in CSS značk v e-mailih.

Vsi radi uporabljamo caniuse.com za preverjanje določenih značk v brskalnikih oz. njihovo podporo. Ravno ta storitev pa je bila navdih za izgradnjo orodja caniemail.com. »Can I email« nam omogoča iskanje podpore večjega števila HTML in CSS značk v 25 e-mail klientih.

Dodaten plus, ki ga prinaša orodje je “Email Client Support Scoreboard”, ki predstavlja lestvico e-mail klientov po njihovi vsesplošni podpori HTML in CSS. Hiter pregled lestvice pokaže, da vodijo Apple orodja pri podpori  e-mail klientom, prva tri mesta so namreč rezervirana za Apple Mail oz. Outlook za macOS.

Orodje »Can I email« je bilo narejeno s strani e-mail skupnosti, celoten projekt je na voljo na GitHub-u in vsi lahko prispevamo. Ker je stran še precej sveža se obeta še veliko nadgradenj. Orodje vredno pohvale, predvsem pa zelo uporabno za vse, ki se ukvarjate z e-mail marketingom. Bravo!

www.caniemail.com

Komentiraj


*