INFOGRAFIKA: Tržni delež e-mail odjemalcev

INFOGRAFIKA-Trzni-delez-e-mail-odjemalcev

Leto 2015 je prineslo na področju e-mail marketinga veliko novosti. Eno glavnih področji pa so tudi e-mail odjemalci ali po domače prikazovalniki e-mailov. Slednji so v preteklem letu doživeli nekaj premikov, kot so zamenjava Outlook.com z Office365, prihod Apple Watch, …

10 najpopularnejših e-mail odjemalcev

  1. Apple iPhone: 33%
  2. Gmail: 15%
  3. Apple iPad: 12%
  4. Google Android: 10%
  5. Apple Mail: 8%
  6. Outlook: 6%
  7. Yahoo! Mail: 3%
  8. Outlook.com: 3%
  9. Windows Live Mail: 2%
  10. Thunderbird: 1%

Okolje v katerem uporabniki berejo e-maile

V letu 2015 se je odpiranje e-mailov na mobilnih napravah povečalo za 17%, in sedaj predstavlja 55% odprtih e-mailov. Webmail klienti so doživeli 13% padec in so se ustavili na 26%. Največji padec pa je doživel desktop, ki se je zmanjšal za 17% in se ustavil na 19%. Mobilne naprave so letos tako presegla mejnik 50% odprtih e-mailov, temu primerno moramo prirediti tudi naše e-mail kampanje.

Odpiranje e-mailov na mobilnih napravah

Android naprave so doživele 35% rast in sedaj predstavljajo 10% delež. iPhone je povečal svoj delež za 22% in sedaj predstavlja 33% delež, iPad pa je doživel 5% padec in sedaj predstavlja 12% delež.

iOS naprave tako predstavljajo 45% delež, kar je dobra novica za vse razvijalce glede na to, da ima iPhone in iPad dobro podporo za HTML in CSS.

Odpiranje e-mailov v aplikacijah na namiznih računalnikih

Večina e-mail aplikacij v letu 2015 ni imelo večjih premikov, razen Outlook klienti, ki so doživeli 33% padec in sedaj predstavljajo le 6% delež. Vodilni je še vedno Apple Mail z 8,4% deležem.

Odprianje e-mailov v Webmail klientih

Praktično vsi Webmail klienti so v letu 2015 izgubili tržni delež. Najmanjši padec z 8% je imel Gmail, ki ima trenutno 15% delež, sledi Yahoo! Mail z 28% padcem in deležem 4%, Outlook.com z 42% padcem in deležem 3% in AOL Mail z 4% padcem in deležem 1%.

Iz podatkov lahko sklepamo, da se uporabniki vračajo nazaj k “native” aplikacijam na mobilnih napravah za prebiranje e-mailov. Slabost za razvijalce pa je ta, da imajo običajno aplikacije za prebiranje e-mailov precej slabšo podporo HTML in CSS in posledično več težav.

Dodatna pojasnila in letni pregled pomembnejših dogodkov pa je na voljo v spodnji infografiki.

email-client-market-share-2015-002

Vir: https://litmus.com/blog/we-analyzed-13-billion-opens-to-discover-where-subscribers-read-email-infographic

Komentiraj


*