Kinetic E-mail Design

Število odprtih e-mailov na mobilnih napravah narašča, pravi izziv pa je hiter ogled spremeniti v branje in slednje v klike. Ravno ta izziv pa naj bi pomagal reševati t. i. Kinetic e-mail design, ki prinaša interaktivnost e-mailom v sam poštni nabiralnik.

Kinetic e-mail design tako v e-mail prinaša dolgo pogrešan faktor interaktivnosti. Animacije in slider slik so tipični znaki Kinetic e-mail designa. Interaktivni elementi Kinetic e-mail designa prinašajo več klikov (click-through), prav tako pa se poveča vpletenost naših uporabnikov, saj prinašajo uporabnikom majhna presenečanja in veselje, ki se kažejo tudi v daljših ogledih e-mailov.

Kinetic e-mail design ima tudi nekaj slabosti, ena glavnih je slabša podpora v bralnikih pošte. Trenutno deluje le v Gmail, Yahoo Mail, Outlook.com, AOL, Outlook 2003, iPad, iPhone in nekaterih Android napravah. Zaradi tega je potrebno pripraviti ustrezne korake v primerih, ko podpore za nove interaktivne oblike ni, kar je pa že nova slabost. Zaradi naštetega uporabljajte interaktivne dodatke Kinetic e-mail designa primerne vaši ciljani skupini.

Kinetic e-mail design v točkah:

  • Posebna oblika programiranja, ki omogoča animacije in slider slik v najpogostejših bralnikih pošte (Gmail, Yahoo Mail, Outlook.com, AOL, Outlook 2003, iPad, iPhone in nekaterih Android napravah).
  • Animacije naj bodo subtilne, majhna presenečenja in veselje ob odkritju namenjene uporabnikom z podprtimi bralniki, ne smemo pozabiti na uporabnike brez podpore.
  • Implementacija običajno prinese več klikov, večjo vpletenost in daljše oglede e-mailov.

Dodatno branje

Komentiraj


*