Napovednik elektronskih sporočil – E-mail preheaders – Johnson Box

Napovednik-elektronskih-sporocil-E-mail-preheaders-Johnson-Box

Priprava elektronskih sporočil/kampanj zahteva precej znanja in iznajdljivosti, ki lahko marsikoga odvrne od priprave. V praksi pa se izkaže, da so lahko nekateri koraki precej bolj preprosti, kot si mislimo in lahko znatno prispevajo k uspešnosti naše kampanje. Eden takšnih so tudi napovednik elektronskih sporočil oz. preheaders ali Johnson Box.

Napovednik elektronskih sporočil oz. E-mail preheader ali Johnson Box je kratek napovednik vsebine e-maila, ki običajno sledi naslovu samega e-maila. Namreč veliko e-mail klientov, tako na mobilnih napravah, kot računalnikih omogoča prikaz predogleda e-mail sporočila oz. kratkega namiga kaj nas čaka. Ta opis se pri e-mail sporočilih sestavi avtomatsko iz prve vsebine, ki jo najdemo v sporočilu. Ta vsebina pa običajno ni primerna za kratke povzetke, saj jo običajno sestavljajo slogani, datumi, ali stavki za odpiranje v brskalnikih.

Takšnim nevšečnostim pa se lahko izognemo z uporabo napovednika oz. preheader-ja. Vanj enostavno vpišemo kratek povzetek e-mail kampanje, ga umestimo na začetek e-mail sporočila in ga nato skrijemo, tako da se uporabniku ne prikazuje. Na takšen način elegantno rešimo težavo našega napovednika v predogledu na različnih e-mail klientih in tako posledično z malo sreče izboljšamo odpiranje naših e-mail sporočil.

Z malo iznajdljivosti pa lahko isti napovednik uporabite tudi pri objavah v družbenih omrežjih, kjer se objavljajo povezave do aktualnih e-mail sporočil.

Primer kode:

<style type="text/css">
span.napovednik { display: none !important; }
</style>
</head>
<span class="napovednik">Napovednik elektronskih sporočil - E-mail preheaders - Johnson Box</span>...

Dodatno branje na temo e-mail preheaders:

Komentiraj


*