Top 10 E-mail sprememb v letu 2015

Top-10-E-mail-sprememb-v-letu-2015

Preteklo leto je prineslo v e-mail svetu precej novosti. Poleg velikega števila novih e-mail aplikacij še podporo odzivnemu spletnemu oblikovanju (RWD), nove naprave, nove funkcionalnosti, … Razvoj e-mailov in e-mail marketinga pa tako dosega skoraj enak tempo razvoja, kot ga diktira razvoj spletnih strani.

Za uspeh v vedno spreminjajoči se industriji je potrebno vedno spremljati vse spremembe v oblikovanju, uporabnikih/naročnikih in statistiki oz. analitiki. V praski pa je ob obilici drugih obveznosti vse to precej težje. Ker je leto prineslo veliko sprememb bomo preleteli le najpomembnejše:

1. Apple watch

Aprila je Apple izdal svojo težko pričakovano uro, ki pa je v svet e-mailov prinesla veliko zanimivih preprek:

  • oblikovani e-maili se ne prikazujejo, prikazuje se le tekstovna verzija sporočila, če ta obstaja,
  • povezave so izklopljene. Delujejo le povezave do telefonskih številk in naslovov,
  • analitika je omejena oz. ni možna, ker se slike s katerimi se slednja opravlja onemogočene.

2. Alto mail aplikacija

E-mail aplikacija, ki bo dodatno razgibala trg in testiranja naših e-mail kampanj. Glaven namen Alto e-mail aplikacije je reševanje problema večjega števila e-mail računov.

3. Outlook aplikacija za iOS in android

Še ena e-mail aplikacija, ki jo je večina uporabnikov, ki uporabljajo Outlook na klasičnih računalnikih čakala precej dolgo. Za razliko od svojih sorodnikov, ki jih poznamo z stacionarnih računalnikov je slednja precej bolj napredna in podpira precej več funkcionalnosti.

4. Outlook Mail na Windows 10

Privzeti odjemalec popte na Windows 10 je Outlook Mail. Outlook Mail je univerzalna aplikacija, kar v praksi pomeni, da je enaka na računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih. Tako bo postalo oblikovanje e-mailov postalo precej lažje.

5. iOS 9

Nova verzija operacijskega sistema iOS 9 je prinesla veliko sprememb pri podpori CSS značk. Tako imamo na voljo boljšo podpora za odzivne slike in naprednejše CSS deklaracije.

6. Gmail dodal novo funkcionalnost “block”

Nova Gmail funkcionalnost nam omogoča, da določene pošiljatelje enostavno blokiramo. Google želi s to funkcionalnostjo razbremeniti funkcionalnost “spam”, ki je krivično pošiljatelje označevala, kot spem v primerih, ko so se uporabniki na takšen način znebili e-mailov.

7. Office 365

Office 365 je zamenjal Outlook.com. Microsoft ima veliko e-mail klientov in ostalih aplikacij, zaradi lažje logistike se nekateri deli infrastrukture spreminjajo. Outlook.com je tako dobil nov grafični vmesnik. Podpora novejšim e-mailom pa je precej slaba, ni ne HTML5 in ne CSS3 podpore.

8. Yahoo! mail

Yahoo! mail je začel podpirati media querieje. Lepo bi bilo, če bi temu sledila še Outlook in Gmail.

9. Gmail odstranil prikaz pošte v obliki sličič

Gmail je marca 2014 predstavil prikaz e-mailov v obliki sličič, ki je predstavljalo precej bolj bogat pregled e-mailov, tako je hitro prebiranje promocijskih e-mailov postalo precej bolj zanimivo in pestro.

gmail-promo-tabs
Vir: Official Gmail Blog

V letu 2015 pa je Gmail to funkcionalnost umaknil, tako da imamo zopet na voljo le ime, naslov in pred besedilo.

10. Dropbox ukinil Mailbox aplikacijo

Leto 2015 je prineslo veliko novih e-mail aplikacij in pa tudi konec nekaterim drugim. Ena takšnih je Mailbox aplikacija.

Aplikacija, ki je ob svojem lansiranju v letu 2013 veljala za zelo inovativno je zaradi slabega razvoja in odzivov trga in uporabnikov prenehala delovati 26. februarja 2016.

Povzeto iz Litmus – Top 10 Email Developments of 2015

Komentiraj


*