Uporaba ALT besedila v e-mailih

uporaba-alt-besedila-v-e-mailih

Uporaba ALT besedila v e-mailih je še posebej pomembna. V primerjavi s spletnimi stranmi, kjer se ALT besedilo uporablja za SEM, ne prikazane slike in spletno dostopnost se pri e-mailu uporablja predvsem za nadomeščanje ne prikazane slike.

Ne prikazovanje slik je običajno povezano z blokiranjem slik, po potrditvi pa se slednje prikažejo. Slabost ne prikazovanja slik v e-mailih je ta, da slike običajno vsebujejo glavna sporočila in ne prikazovanje slednjih omeji moč našega sporočila. Uporaba ALT besedila oz. oblikovanega ALT besedila pa nam omogoča prenos sporočila, kljub ne prikazovanju slik.

Uporaba ALT atributa je precej preprosta, vse kar potrebujemo je vključitev v IMG značko in nadomestno besedilo, ki opisuje ali predstavlja sliko. Pri e-mailih je pametno uporabiti tudi dimenzije slike, višino in širino, ker slednji definirata polje za prikaz ALT besedila.

prikaz-alt-besedila-v-gmail-e-mail-klientuPrikaz ALT besedila v Gmail e-mail klientu.

Oblikovanje ALT besedila v e-mailu

Z uporabo CSS kode na znački IMG pa lahko ALT besedilu določimo font, barvo, velikost, …

<img src="slika.jpg" width="400" height="400" alt="Pomagalnik" style="VAŠA KODA">

oblikovanje-alt-besedila-v-e-mailuPrikaz oblikovanega ALT besedila v Gmail e-mail klientu.

Podpora oblikovanemu ALT besedilu v e-mailih

Podpora oblikovanemu ALT besedilu se razlikuje od e-mail klienta do e-mail klienta. V osnovi vsi večji e-mail klienti podpirajo prikaz ALT besedila, prikaz oblikovanega ALT besedila in običajno blokirajo prikaz slik, izjema je le Hotmail e-mail klient. Različne prikaze pa lahko dobimo tudi z uporabo različnih brskalnikov.

Pred vsako implementacijo novih pristopov je potrebno slednje dobro testirati na lastnih uporabnikih, da ne prihaja do neprijetnih presenečenj.

Dodatni viri na temo ALT besedila:

Komentiraj


*