Creative Suite 5 – CS5 – Pregled nekaterih novosti

CS5 Predviden rok izida Creative Suite 5 – CS5 je April 2010. Cilj Adobija je, da zamegli mejo med designom in razvojem. Creative Suite 5 (CS5) pa naj bi omogočal prav to.

 

Flash CS5

Glavna prednost Flasha CS5 bo možnost razvoja iPhone aplikacij. Tako bodo lahko razvijalci svoje dosedanje znanje, izkušnje in projekte preselili na iPhone aplikacije. Tako se bo razvoj oziroma število iPhone aplikacij vsaj še podvojilo.

Dreamweaver CS5

“Smart paste” bo nova funkcija v Dreamweaverju, ki nam bo omogočala kopiranje vektorskih elementov iz Illustartorja v Dreamweaver. Dreamweaver pa bo avtomatsko generiral kodo, ki bo obdala vstavljeni element.

Photoshop CS5

Uporabljen bo nov sistem čopičev – “brush”, ki bo zelo spominjal na Corelov Painter. Tako bodo čopiči občutljivi na pritisk, imeli možnost mešanja, zavijanja in 3D izgleda.

Illustrator CS5

Glavna novost bo večja podpora za FXG (Flash XML Graphics), ki je bila prvič predstavljena v CS4. FXG je specifikacija, ki temelji na XML in je bila razvita s strani Adobija za podporo pri animacijah in prenašanju vektorskih elementov med posameznimi aplikacijami v CS5.

 
Več informacij: http://cs5.org/

Komentiraj


*