Color Safe – dostopne barvne palete za besedilo

color-safe-dostopne-barvne-palete-za-besedilo-in-ozadje

O spletni dostopnosti oz. testiranju kontrasta besedila in ozadja smo že govorili v objavi Enostavno testiranje barvnega kontrasta. Velikokrat pa potrebujemo pomoč pri spletni dostopnosti že v fazi izbiranja barv, ravno tu pa nam lahko pomaga spletna aplikacija Color Safe.

Spletna aplikacija Color Safe je namenjena ustvarjanju in preverjanju dostopnih barvnih palet za besedilo in ozadje po WCAG smernicah. Dostopne barve besedila so generirane na podlagi razmerja 4,5 za manjše besedilo in 3 za večje besedilo velikosti 24px ali 18px za bold besedilo.

color-safe-dostopne-barvne-palete-za-besedilo-in-ozadje-demo

Uporaba aplikacije je precej preprosta, najprej definiramo barvo ozadja, vrsto fonta, velikost in debelina fonta, ter WCAG standard po katerem želimo definirati barve. Po želenem vnosu kliknemo na gumb »Generate color palette«, ki nam generira barvno paleto po WCAG smernicah. V glavi spletne aplikacije imamo na voljo podatke o barvi, prikaz besedila, razmerje kontrasta, smernice WCAG. Pod temi podatki imamo na voljo še barvne sheme in gumb za ponoven začetek. V osrednjem delu se nam prikazujejo barve, ki so na voljo. Klik na želeno barvo slednjo kopira v orodno vrstico in pripravi predogled. Klik na kodo barve v glavi slednjo kopira.

Spletna aplikacija je lično oblikovana in ima dobro uporabniško izkušnjo, saj nas lepo vodi skozi proces izbiranja in priprave barv, brez dodatnih navodil. Spletna aplikacija je na voljo na povezavi http://colorsafe.co.

Komentiraj


*