Kako ugotovimo ali je stran narejena na WordPressu?

Pogosto vprašanje, ki ga srečamo pri izdelavi spletnih strani je “Kako ugotovimo ali je stran narejena na WordPressu?”. Če le malo poznamo platformo WordPress in če lastnik spletnega mesta ni uporabil nobenega “zakrivanja” lahko to ugotovimo zelo hitro, v nasprotnem primeru pa potrebujemo kakšen trik.

Sama oblika oz. design spletne strani ne more izdati ali je ta narejena na določeni platformi, kot je npr. WordPressu ali ne. Poglejmo si 5 primerov, kako lahko preverimo ali je stran narejene na WordPressu.

1. Pregled izvorne kode strani


Poiščemo nalaganje vsebin iz mape “wp-content”.

Ali pa v izvorni kodi poiščemo besedo “WordPress”, ki jo običajno pustijo različni vtičniki.

2. Prijava v sistem / Login

Poskušamo dostopati do administrativnega dela preko povezave “/wp-admin”, če seveda lastnik mesta dostopa ni blokiral ali spremenil. Poskusimo lahko tudi z drugimi standardnimi klici, kot je npr klic na RSS (feed).

3. Naložimo stran “license.txt”

Če lastnik mesta ni blokiral dostopa ali odstranil datoteke, lahko s pomočjo osnovnega URLja in dodatka /license.txt dobimo licenco WordPress sistema.

Primer: https://www.pomagalnik.com/license.txt

4. Uporabimo vtičnik, kot je npr. “Library Sniffer”

Vtičnik “Library Sniffer” je vtičnik za brskalnik Chrome in nam enostavno javi, katere sisteme oz. platforme spletno mesto uporablja. Po inštalaciji dobimo ikono blizu URLja, preko katerih ugotovimo kaj spletno mesto uporablja.

5. Uporaba spletnih storitev

Na voljo imamo tudi spletne strani, ki nam omogočajo vpogled v tehnologijo s katero so bile določene strani narejene. Ena takšnih je tudi: Builtwith.com.

100% rešitve ni, vedno so lahko izjeme

Vsi načini ne delujejo vedno, rezultati so namreč odvisni od načina priprave strani na WordPressu. Vendar če uporabite vse skupaj boste imeli že zelo dober odgovor na to ali je stran narejena na WordPressu.

Komentiraj


*