Uporaba HTTPS v WordPressu

HTTPS postaja zaradi spletne optimizacije (SEO) obvezen pri vzdrževanju ali izboljševanju pozicij v iskalniku Google. Implementacija HTTPSja v obstoječe in nove strani pa je nov proces dela. V nadaljevanju si poglejmo implementacijo HTTPSja na obstoječ WordPress blog.

Implementacija HTTPS-ja v WordPress

Najprej potrebujemo SSL certifikat in ustrezno aktivacijo certifikata. Certifikat nato namestimo na svoj strežnik, npr.: z uporabo Cpanela. Nato s pomočjo .HTACCESS datoteke enostavno implementiramo HTTPS v obstoječo inštalacijo WordPressa. .HTACCESS datoteka poskrbi, da se vse stare povezave iz HTTPja enostavno preslikajo na nove HTTPS povezave. Poleg .HTACCESS datoteke pa je potrebno popraviti tudi naslov nosilne domene v WordPressu na HTTPS in ustrezno popraviti povezave v temi na HTTPS, če jih seveda imamo.

.HTACCESS

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

WordPress
Implementacija-HTTPS-ja-v-Wordpress

Celoten proces, vse od nakupa, aktivacije in implementacije certifikata v WordPress brez zapletov traja okvirno 2 uri. Po implementaciji pa priporočam še temeljit pregled strani z razvojnimi orodji za odkrivanje napak povezanih s HTTPS implementacijo.

Komentiraj


*