Enostavno testiranje v WordPressu

Enostavno testiranje v WordPressu

WordPress je ena izmed najbolj razširjenih odprtokodnih CMS platform. Postavljanje in nadgrajevanje blogov ali spletnih strani pa je lahko precej mučno. Namreč, če želimo posodobitve ali nadgradnje testirati potrebujemo testno okolje, kjer slednje izvajamo. Velikokrat te možnosti nimamo, zato moramo uporabiti druge načine. Za testiranje manjših zadev, kot so različna oglasna sporočila, vsebinska polja, dodatni elementi, povezave … lahko uporabimo naslednjo kodo:

<?php if (current_user_can('level_10')){ ?>
//Vsebina prikaza
<?php }?>

Kodo umestimo v datoteko, kjer želimo testirati nov element. Nov element oziroma njegova vsebina pa se mora nahajati med obema značkama. Pogoj za prikaz je seveda prijava v administrativni del WordPressa. Če nismo prijavljeni se prikaz ne izvrši. Dodatne informacije http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities.

Za večja testiranja, kot je npr.: testiranje nove teme pa potrebujemo kakšen vtičnik, ki nam to omogoča. Primer takšnega vtičnika je »Theme Test Drive«, ki nam omogoča testiranje nove teme na objavljeni strani – http://www.prelovac.com/vladimir/wordpress-plugins/theme-test-drive.

Novo temo lahko testiramo precej enostavno, saj moramo vsaki povezavi dodati samo “?theme=ime_teme”. Primer celotne povezave bi tako bil “https://www.pomagalnik.com/?theme=Default” – ime teme je »case-sensitive«.

Komentiraj


*