Kako v WordPressu prikažemo datum pri vsakem postu

Sistem templajtov v WordPressu je precej obsežen in prilagodljiv in nam dopušča veliko stvari. Hkrati pa nas tudi omejuje in veliko stvari ne deluje, kot bi moralo. Namen funkcija the_date je prikaz datuma trenutnega posta. Na straneh, kjer pa imamo objavljenih več postov pa se pojavi nekaj čudnega. Če se na isti strani pojavi več postov z istim datumom, se bo slednji izpisal samo pri prvem postu.

Na začetku bloganja so bili posti urejeni po datumu, kot je to navada v klasičnih dnevnikih. V stari primarni temi WordPressa se je uporabljal velik datumski naslov, ki je ločeval poste po datumih. Zaradi tega je bila funkcija the_date ustvarjena tako, da se prikaže samo enkrat. V vseh novejših temah pa je navada, da se datum pojavi pri vsakem postu, tako postane ta funkcija neuporabna.

Funkcija the_time
Tu pride v veljavo funkcija the_time. Kot že kaže samo ime funkcije nam ta prikaže datum kreiranja posta. Funkcija sprejema PHP ukazno vrstico za formiranje izpisa.
Tako lahko izpišemo čas tudi v obliki datuma, prilagoditi moramo samo izpis ukaza.

Primer ročno prilagojenega izpisa datuma:

<?php the_time('d.m.Y') ?>

Če pa želimo uporabiti fleksibilnost nastavitev preko WordPressa pa je potrebno funkcijo prilagoditi v ustrezno ukazno vrstico.

Primer prilagodljive oblike:

<?php the_time(get_option('date_format')); ?>

Slednja dobi vse potrebne nastavitve iz WordPressa in jih vstavi v funkcijo the_time. Slednja nima omejitve – enkrat dnevno, kot funkcija the_date, tako jo lahko vedno uporabljate.

Vir: http://www.roytanck.com/2009/12/17/how-to-show-each-posts-date-in-wordpress/

Komentiraj


*