E-mail in Meta tags

Z Meta tags se običajno srečujemo pri razvoju spletnih projektov, srečamo pa jih lahko tudi v samih e-mailih. Veliko slednjih je v e-mailu vključenih že avtomatsko na voljo pa imamo tudi nekaj dodatnih, ki so lahko zelo uporabni.

V e-mail razvoju največkrat srečamo Meta tage, ki se dotikajo naslednjih področjih:

  • Format detection
  • Viewport
  • Charset
  • IE=Edge in IE=X

Format detection

<meta name="format-detection" content="date=no">
<meta name="format-detection" content="telephone=no">

Značke “Format detection” so v osnovi na voljo za iOS naprave na katerih definirajo oz. preprečijo, da se datum ali telefonska številka avtomatsko spremeni v povezavo za akcijo. Velikokrat se srečamo s primerom, ko je aktivna telefonska v e-mailu dobrodošla, saj nas lahko uporabnik z enostavnim klikom tudi pokliče. Občasno pa zaradi designa ali prioritet v samem e-mailu tega ne želimo. V teh primerih nam pridejo prav te meta značke.

Viewport

<meta name="viewport" content="width=device-width; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; user-scalable=no;">
<meta name="viewport" content="width=600,initial-scale = 2.3,user-scalable=no">
<meta name="viewport" content="width=device-width">

Značke “Viewport” se uporabljajo za kontroliranje velikosti oz. prikaz e-maila v brskalniku oz. bralniku pošte. Lahko se zgodi, da te značke nimajo nobenega vpliva, lahko preprečijo zumiranje e-maila, kar pa ni najbolje za uporabnike z slabšim vidom. V osnovi pa so namenjen odzivnim e-mailom (RWD e-mail).

Charset

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

“Charset” je namenjena ustreznemu kodiranju e-maila – prikazu vsebine. Se pravi za naše e-maile potrebujemo UTF-8 kodiranje.

IE=Edge and IE=X

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=7" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">

Značka IE=Edge omogoča odzivnost v e-mailih (RWD) na Windows telefonih. Povzroča pa lahko tudi težave v nekaterih bralnikih pošte. Običajno se uporablja vrednost “edge”. Značka IE=X (IE=7, IE=8,IE=9) pa je namenjena prikazovanje kode v obliki “legacy document mode”, se pravi starejših verzijah brskalnikov, kar pomeni da se ta značka skoraj ne uporablja več.

Komentiraj


*