Idealen čas za pošiljanje e-mailov – STO

Idealen čas za pošiljanje e-mailov je bil običajno ocenjen na podlagi analiz, lahko bi rekli tudi pavšalno. V praksi pa to pomeni, da za veliko naših uporabnikov e-mail pride ob nepravem času. Če želimo doseči optimalno uspešnost pri naših uporabnikih pa lahko to dosežemo z uporabo metode “Send Time Optimization” (STO).

“Send Time Optimization” (STO) je dodatna opcija, ki jo ponujajo nekateri ponudniki e-mail sistemov oz. storitev za pošiljanje. STO metoda izračuna, kdaj je za vsakega uporabnika posebej najbolj idealen čas pošiljanja. V praksi to pomeni, da določen e-mail nekateri uporabniki dobijo zjutraj, drugi popoldne in tretji zvečer. Namreč vsak uporabnik ima svoje navade prebiranja vsebin. Na podlagi analiz pa umetna inteligenca oz. programska koda sama izračuna kdaj se e-mail najbolj splača poslati, da ga bo uporabnik dejansko ogledal oz. z njim sprožil interakcijo.

Katere platforme ponujajo implementacijo STO v e-mail pošiljanje?

trenutno je na trgu že več storitev, ki ponujajo “Send Time Optimization” (STO), med drugimi: OracleMailchimp, Sendiblue, Mailgun, …

Kaj storiti v primeru, ko nimamo možnosti optimizacije pošiljanja?

Če nimamo možnosti uporabiti metode “Send Time Optimization”, pa se vedno lahko držimo splošnih podatkov za pošiljanje:

  • DAN: torek, četrtek, sreda
  • URA: 10:00, 20:00, 14:00, 6:00

Zakaj takšni dnevi? Ponedeljek odpade, ker je prvi dan v tednu in imajo običajno uporabniki druge probleme. Enako velja za petek, ki je začetek vikenda. Tako nam ostanejo dnevi torek, sreda in četrtek. Zakaj tako čudne ure? E-maile se največkrat bere v službi, sledi večer, ko se zadeve umirijo. Primeren čas je tudi proti koncu službe oz. zgodaj zjutraj, ko uporabniki vstanejo.

Komentiraj


*