Designing for Emotion – Oblikovanje za čustva

»Designing for Emotion« je 5. knjiga, ki je izšla pri A Book Apart-u. Njen avtor je Aarron Walter, glavni oblikovalec za uporabniško izkušnjo pri MailChimp-u. Njena vsebina pa govori o čustvenem oblikovanju oz. oblikovanju za čustva.

Oblikovanje za čustva je posebna vrsta oblikovanja, kjer želimo klasične interakcije med človekom in »mašino« naredi karseda človeške in tako ustvariti pristne človeške odnose. Takšen način oblikovanja nam omogoča, da se naši uporabniki zaljubijo v naše spletne strani oziroma našo blagovno znamko. Prav tako nam olajša komunikacijo z uporabniki in precej lažje komuniciranje v kriznih časih.

Make your users fall in love with your site via the precepts packed into this brief, charming book by MailChimp user experience design lead Aarron Walter. From classic psychology to case studies, highbrow concepts to common sense, Designing for Emotion demonstrates accessible strategies and memorable methods to help you make a human connection through design.

Cena knjige je 18$ + poštnina za tiskano verzijo, 9$ za e-knjigo in 23$+poštnina za komplet. Zanimivo branje, polno dobrih primerov iz prakse.

Več na http://www.abookapart.com/products/designing-for-emotion

Komentiraj


*