Just Enough Research – Pravšnja mera raziskovanja

Just-Enough-Research-Pravsnja-mera-raziskovanja-intro

Prepričanje, da je raziskovanje težko, da za osvojitev slednjega potrebujemo leta vaj in, da nas ovira pri opravljanju realnih nalog je zmotno. Dobro raziskovanje temelji na zastavljanju dobrih vprašanj in kritičnemu razmišljanju o odgovorih.

Dobrega raziskovanja se lahko nauči in lotiti vsak član ekipe. Namreč temelj vsakega dobrega produkta ali storitve so dobro opravljene raziskave, ki tako prihranijo denar, čas in zmanjšajo število neznank pri pripravi izdelka ali storitve.

Just-Enough-Research-Pravsnja-mera-raziskovanja

Knjiga »Just Enough Research” avtorice in soustanoviteljice agencije Mule Design Erike Hall govori o pomembni vezi med raziskovanjem in oblikovanjem, ki je ne smemo zanemariti. V knjigi predstavi svoje izkušnje in metode raziskovanja, ki vam bodo pomagale odkriti vaše konkurenčne prednosti, slabosti, razumeti in izkoristiti vaše ugotovitve in zakaj nikoli ni dobro imeti fokus skupine za raziskovanje.

The relationship between design and research is one of the most misunderstood parts of product design. Erika finally presents a guide to research, in the context of making great interfaces. Bravo.

Knjiga “Just Enough Research” je izšla pri A Book Apart in predstavlja 9. knjigo njihove briljante zbirke. Cena knjige znaša 9.00$ za elektronsko verzijo, 18.00$ + poštnina za tiskano verzijo in 22.50$ + poštnina za komplet.

Priporočeno branje za vse, ki pri svojem delu uporabljate različne raziskave za doseganje boljših rezultatov svojega dela.

Več informacij in nakup na http://www.abookapart.com/products/just-enough-research.

Komentiraj


*