On Web Typography – Spletna tipografija

On-Web-Typography-Spletna-tipografija

Tipografija predstavlja glas oblikovanja in je najmočnejše orodje, ki ga imamo na voljo za komunikacijo s svojimi bralci. Za obvladovanje orodja pa je potrebno odgovoriti na vprašanja, kot so: kako ocenimo pisavo, kakšne so tehnične omejitve, ali lahko ustvarimo prilagodljive tipografske sisteme, …

Avtor Jason Santa Maria nam v svoji knjigi želi približati tipografijo iz drugega zornega kota. Želi, da spoznamo, kako tipografija določa način našega branja in kako to veščino prilagodimo prikazu na zaslonu.

If the devil is in the details, then Jason has written an evil book. It illuminates how to see type in story and images, then describes how to adapt type for the web. This is the book a whole new generation of design students will dog-ear. — Liz Danzico

On-Web-Typography-Spletna-tipografija_knjiga

Knjiga “On Web Typography” je izšla pri A Book Apart in predstavlja 11. knjigo njihove briljante zbirke. Cena knjige znaša 9.00$ za elektronsko verzijo, 18.00$ + poštnina za tiskano verzijo in 22.50$ + poštnina za komplet.

Priporočeno branje za vse, ki želite pridobiti splošno znanje o tipografiji na splošno in uporabi slednje spletu. Več informacij in nakup na http://www.abookapart.com/products/on-web-typography.

Komentiraj


*