SnapTags – SnapTags kode

Tehnologija gre naprej in tu imamo SnapTags. SnapTags kode so zelo podobne QR kodam oziroma so naslednja logična nadgradnja. SnapTags kode prinašajo pestrejšo izbiro akcij, ciljajo na večje število uporabnikov in so vizualno precej lepše.

Prednost, ki jo prinaša SnapTags koda v primerjavi z QR kodami je ta, da imamo za branje informacij na voljo dva načina, in sicer s pomočjo pošiljanja fotografije ali s pomočjo aplikacije za branje SnapTags kod, kot je to običajno pri QR kodah. SnapTag je tako pokril veliko večji delež uporabnikov mobilnih telefonov, kot pa QR kode, kjer smo omejeni le na pametne oziroma novejše mobilnike. Zaradi pošiljanje fotografij preko MMSja ali emaila dobimo tako tudi možnost zbiranja kontaktov. Glavna slabost v primerjavi z QR kodo pa je ta, da slednja ni zastonj.

Uporaba SnapTags kod

Če si ogledamo vizualno podobo SnapTags kod hitro ugotovimo, da SnapTags kode vsekakor premagajo QR kode, saj jih precej lažje in nemoteče povežemo z našo blagovno znamko in kasneje umestimo na željen medij.

Primerjava SnapTags in QR kod

Medtem, ko QR kode že dobivajo veljavo pri različnih marketinških akcijah bo potrebno za SnapTags kode počakati še kar nekaj časa, da dosežejo kritično maso in tako spodrinejo QR kode, ki trenutno prevladujejo na tem področju.

Dodatne informacije: http://www.spyderlynk.com/

Komentiraj


*