E-mail design trendi za leto 2022

Oblikovanje e-mailov oz. e-mail design trendi velikokrat vzporednice vlečejo iz trendov spletnih strani. Največji premik v oblikovanju v zadnjih 20, 30 let pa je bil premik iz t.i. “skeuomorphic” oblikovanja v “flat” oblikovanje, ki se je začel pred približno 10 leti.

“Skeuomorphic” oblikovanje se je držalo tridimenzionalnih oblik, ki so velikokrat posnemali prave objekte, medtem ko “flat” oblikovanje definira preprosto dvodimenzionalno oblikovanje, ki je veliko bolj primerno za odzivno oblikovanje, oblikovanje za različne naprave/oblike. Slednji je danes zelo dobro vpet v celoten digitalni ekosistem. Vsako leto pa se najdejo novi trendi, ki zadeve premikajo naprej.

E-mail design trendi za 2022:

  • Odprto razmišljanje, iz kockastih in ostrih omejitev se selimo v bolj odprte oblike – e-maile, ki dihajo. Trike odprtosti velikokrat rešujemo s pomočjo slik ali barv, ki daje občutek drugačne strukture e-maila.
  • Uporaba grafik, ki so kombinacija slik in ilustracij.
  • Vpeljava 3D objektov, ki predstavljajo vsakodnevne kompozicije.
  • Prekrivanje elementov, npr. besedila in slike. Tudi ta efekti rešujemo s pomočjo slik.
  • Močne, kontrastne barve.
  • Velika tipografija.
  • Napredna personolizacija – vpeljava imen v grafike za WOW moment, uporaba naprednejših podatkov, kot so prejšnji nakupi, nagovori na horoskop znamenje (dobimo iz datuma rojstva, če ga imamo), lokacijski, …

Vedno bodite zvesti blagovni znamki in se držite začrtanih smernic. Če določeni trendi ne sovpadajo z vašo blagovno znamko jih izpustite oz. ustrezno prilagodite. Trendi nikoli ne smejo diktirati brenda, saj ga lahko posledično uničijo oz. zmanjšajo zaupanje vanj. Vedno je najpomembnejša uporabniška izkušnja. Slepo sledenje trendom, ki posledično iritira uporabnike ni najbolj pametna odločitev, zato vedno razmišljajte kako lahko določene trende adaptirate na svoj brend za boljšo uporabniško izkušnjo.

Komentiraj


*